Szövegírás

Elgondolkodtál már azon, hogy az, amit leírsz, hogy épül fel, miből áll, és milyen ereje van? Bizony, amit a platformjainkon kommunikálunk annak súlya van, még akkor is ha nincs nagy követőtáborod! Ezek segíthetnek sok esetben túl jutni egy -egy nehézségen, inspirálódunk, feltöltődünk, tanulunk. Ma már online többet mutatunk magunkból, mint a való életben. Megnyílunk idegeneknek, tanácsot adunk, tanító jellegű bejegyzéseket készítünk.

Példát mutatunk, figyelnek ránk. szerintem ez felelősség, akkor is ha 1 ember követ. Lehetsz példakép is. Nem mindegy, hogy Mivel válsz azzá.

Összefüggő, megfogalmazott mondataink alkotják szövegeinket. Gondolatainkat, érzelmeinket kommunikáljuk velük. Az, ami nekünk fontos, amiben hiszünk, ahogy az életről gondolkodunk, sok mindent kifejezhetünk ezekkel.

Tanították a fogalmazást, hogy épül fel a szöveg. Ezen kívül rengeteg féle szöveget különböztetünk meg. Monológ, dialógus, megtervezett és spontán íródott, hangzó vagy íródott.

Eszköz, üzeneteket közvetítünk.

Mivel egész életünk során használjuk, ez nekünk természetes, hogy a szöveg, összefüggő mondatokból tevődik össze. Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen elemei vannak, hiszen a legtöbb esetben automatikusan használjuk

Tapasztalatom, hogy a rendszert, mit, miért, milyen sorrendben érdemes kialakítani az online térben, nem tudják.

Sok időbe telt, amíg átláttam ezt a rendszert.

Kevés helyen láttam összeszedni ezeket, így ezt mindenképp egy ábrán szeretném bemutatni.

Ehhez persze szakember segítségét kérem, akinek ez a szakterülete, de fontosnak tartom azt, hogy ezt a folyamatot lásd.

Véleményem szerintem ez szükséges ahhoz, hogy a megfelelő platformon, a megfelelő szövegtípust használd.

Ugyanis máshogy írunk egy blogot, mint egy bejegyzést vagy egy landing oldalt.

Vannak olyan esetek, amikor a a közösségi platform kezelésére, szerkesztésére nem jut elég idő. Megértem. Összetett feladat, következetesség, kitartás és idő szükséges mindezekhez.

Erre is van megoldás, ki tudod adni ezeket a munkaköröket, így minden folyamatosan épül, és Neked is több időd szabadul fel. Azt az időt a családodra, a hobbidra, a munkádra fordíthatod.

Ha úgy gondolod, hogy tudnék Neked segíteni, vegyük fel a kapcsolatot, nézzük meg mik azok a tevékenységek, amiket szívesen leadnál.

A szövegírással kapcsolatos blogbejegyzések itt érhetőek el: