Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy meglátogatta weboldalunkat és webáruházunkat, és hogy érdeklődik termékeink iránt.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy az Ön adatait hogyan kezeljük az Európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR), valamint az osztrák adatvédelmi törvény (DPA) és az osztrák távközlési törvény (TKG 2021) követelményeinek megfelelően.

1. Felelős személy

Pintér-Berzsenyi Boglárka
Mühltal 87
6363 Westendorf
Adószám: 82 126/9941
Tel.: +43 (660) 4 03 20 75
E-mail: info@mosolygosmondatok.com

2. Weboldalunk és online boltunk

Weboldalunkat és webáruházunkat a MikroVPS Kft., 9985 Felsőszölnök, Hármashatár út 33., Magyarország, az Európai Unió szerverein üzemeltetjük. Erről többet megtudhat a feldolgozóinkról szóló részben, az 5. pontban.

Weboldalunkat és online áruházunkat személyes adatok közlése nélkül is meglátogathatja és használhatja.

Személyes adatokat csak akkor gyűjtünk vagy dolgozunk fel, ha Ön maga adja meg azokat, pl. amikor regisztrál az online áruházunkban vagy megrendelést ad le az online áruházunkon keresztül. Az adatokat csak addig tároljuk, amíg az adott cél eléréséhez szükséges.

2.1 A weboldal és az online áruház látogatása

Ahhoz, hogy weboldalunk és webáruházunk tartalmát meg tudjuk jeleníteni, adatokat kell továbbítani az üzemeltetőnek.

Ide tartozik különösen az Ön internetcíme (IP-cím), a látogatás dátuma és időpontja, az eszköz típusa, a böngésző típusa, az eszköz operációs rendszere, valamint az Ön által legutóbb és később meglátogatott weboldal.

Ezeket az adatokat elsősorban a weboldalhoz való hozzáférés során felmerülő hibák észlelésére, és szükség esetén utólagos ellenőrzésre használják, ha konkrét jelek utalnak a weboldal vagy az online áruház jogellenes használatára. Az adatokat 30 napig tárolják.

2.2 Weboldal elemzés

A weboldal-elemzés azt jelenti, hogy információkat tudunk gyűjteni és értékelni arról, hogy milyen tevékenységek zajlanak a weboldalunkon, hogyan oszlanak meg a weboldal látogatói a nap folyamán, melyik weboldal tartalmát érik el a leggyakrabban, a látogatók először vagy ismételten látogatják-e a weboldalunkat, …

Ez egyrészt lehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan javítsuk online kínálatunkat, másrészt pedig, hogy gyorsan felismerjük és hatékonyan javítsuk a weboldalunkon található hibákat.

Azonban csak álnevesített vagy anonimizált adatokat dolgozunk fel, azaz a weboldal látogatóinak egyértelmű adatait (például neveket vagy e-mail címeket) nem. Ez azt jelenti, hogy sem mi, sem az elemzési szolgáltatás szolgáltatója nem ismeri a weboldal látogatóinak tényleges személyazonosságát.

A feldolgozás az Ön hozzájárulása alapján történik.
Ebben az összefüggésben szeretnénk felhívni a figyelmét a sütik használatára vonatkozó információkra (lásd alább).

Ehhez a következő eszközöket használjuk:

Google Universal Analytics

Az elemzési szolgáltatást a Google Cloud EMEA Ltd., 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Írország (anyavállalat: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA), akivel megrendelés-feldolgozási megállapodást és általános szerződési feltételeket kötöttünk.

A Google Universal Analytics harmadik félnek is továbbíthat adatokat, ha erre törvény kötelezi, vagy ha az ilyen harmadik fél a Google nevében jár el. Hasonlóképpen, az adatok harmadik országokba (különösen az USA-ba) is továbbíthatók, ahol az adatvédelem szintje alacsonyabb, mint az Európai Unióban. Ez az adattovábbítás tehát az Ön hozzájárulása alapján történik.

A Google Analyticsről további információkat itt talál:
https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics

A személyes adatok Google általi feldolgozásával kapcsolatos további információk itt találhatók:
https://policies.google.com/privacy?hl=de

2.3 A sütik használata

Weboldalunk vagy webáruházunk megfelelő működéséhez sütiket kell használnunk.

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyek az Ön végberendezésén tárolódnak.

Hogy melyek ezek a sütik, milyen célokra használjuk őket, valamint, hogy mennyi ideig tároljuk őket az Ön végberendezésén, az alábbiakban olvasható.

A használt sütik egy része a böngésző munkamenet végén, azaz a böngésző bezárása után törlődik (munkamenet sütik). Más sütik az Ön végberendezésén maradnak, és lehetővé teszik, hogy a következő látogatáskor felismerjük Önt (tartós sütik).

CookieTypeDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_ga_2Z0YX0WHZG2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics.
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional011 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance011 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
CookieLawInfoConsent1 yearRecords the default button state of the corresponding category & the status of CCPA. It works only in coordination with the primary cookie.
loglevelneverNo description available.
pll_language1 yearThe pll _language cookie is used by Polylang to remember the language selected by the user when returning to the website, and also to get the language information when not available in another way.
sp_landing1 dayThe sp_landing is set by Spotify to implement audio content from Spotify on the website and also registers information on user interaction related to the audio content.
sp_t1 yearThe sp_t cookie is set by Spotify to implement audio content from Spotify on the website and also registers information on user interaction related to the audio content.
viewed_cookie_policy011 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
woocommerce_cart_hashsessionsession
woocommerce_items_in_cartsessionsession
YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextIdneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.

Böngészőjét úgy állíthatja be, hogy tájékoztatva legyen a sütik beállításáról, és egyénileg dönthessen arról, hogy elfogadja-e azokat, vagy bizonyos esetekben vagy általában kizárja a sütik elfogadását, és törölje a már tárolt tartós sütiket a végberendezéséről.

A leggyakrabban használt webböngészők beállításainak elvégzéséről és módosításáról itt tájékozódhat: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge, Opera

2.3 Kapcsolatfelvételi űrlap

Ha a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül üzenetet küld nekünk, az Ön adatait az Ön továbbított kérésének kezelése érdekében kezeljük. Az Ön adatait addig kezeljük, amíg az az Ön kérésének végleges feldolgozásához szükséges.

3. Felhasználói fiók

Elvileg az online áruházunkon keresztül személyes ügyfélszámla nyitása nélkül is lehet rendeléseket leadni.

A kellemesebb vásárlási élmény érdekében azonban jelszóval védett vásárlói fiókot hozhat létre.

Ugyanakkor nem vállalunk semmilyen felelősséget vagy felelősséget a jelszavával való visszaélésért, kivéve, ha azt mi okoztuk.

Ha törölni kívánja ügyfélfiókját, kérjük, értesítsen minket a info@mosolygosmondatok.com e-mail címen.

4. Adatkezelési célok és jogalapok

Az Ön személyes adatait az Ön által megrendelt szolgáltatások nyújtása céljából kezeljük (szerződés teljesítése vagy szerződéskötést megelőző intézkedések).

Az Ön adatait jogi kötelezettségek (könyvelési kötelezettség, számlázási kötelezettség, dokumentációs kötelezettség, adózási kötelezettség) keretében is kezelnünk kell.

Ezenkívül az Ön adatait az ügyfélkapcsolatok fenntartása, valamint saját termékeink és szolgáltatásaink reklámozása érdekében is feldolgozzuk.

Az online áruházunkon keresztül történő megrendelés feldolgozásához olyan adatokra van szükségünk, mint például a név, szállítási és számlázási cím, e-mail cím, fizetési adatok. Ha Ön nem vagy hiányosan adja meg ezeket az adatokat, akkor nem tudjuk teljes mértékben teljesíteni szerződéses kötelezettségeinket, illetve nem tudunk szerződéses kapcsolatot létesíteni Önnel. Egyéb személyes adatok megadása önkéntes.

5. A feldolgozók használata

Mi maradunk az Ön kapcsolattartási pontja az adatai védelmében, még akkor is, ha adatfeldolgozót veszünk igénybe. Az Európai Unión vagy az EGT-n kívüli adatfeldolgozókat csak akkor alkalmazunk, ha az Európai Bizottság az adott harmadik országra vonatkozóan megfelelőségi határozatot adott ki, vagy ha az adatfeldolgozóval megfelelő garanciákról állapodtunk meg.

6. Adattovábbítás harmadik félnek

A szerződés teljesítése (szolgáltatásnyújtás) érdekében és a jogi követelmények miatt szükséges az Ön adatainak továbbítása harmadik félnek, például szállító vagy kézbesítő cégeknek, fizetési szolgáltatóknak, de például bankoknak vagy hatóságoknak (például az adóhivatalnak) is. Az ilyen közzététel típusa és terjedelme azonban az adott célhoz szükséges minimumra korlátozódik.

Szakonyi Erika – szállításban közreműködő személy
Balatonfüred

Önre bízzuk, hogy miként szeretne fizetni a megrendeléséért online áruházunkban.

A következő fizetési szolgáltatókat ajánljuk a fizetés feldolgozásához:

A Wise (korábban Transferwise) segítségével történő fizetés esetén.

TransferWise Ltd, 6th Floor, The Tea Building, 56 Shoreditch High Street, London E1 6JJ, Anglia

(www.wise.com)

Paylike fizetéshez

Paylike ApS, P.O. Pedersens Vej 14, Skejby, 8200 Aarhus N, Dánia

(www.paylike.de)

Revolut fizetéshez

(www.revolut.com/de-AT)

Revolut Bank UAB, Konstitucijos ave 21B, 08130 Vilnius, Litvánia

Ezeket a fizetési módokat közvetlenül az adott szolgáltatóval dolgozzuk fel.

A pénzforgalmi szolgáltatóink adatvédelméről és az e pénzforgalmi szolgáltatók által esetlegesen elvégzett hitelellenőrzésekről további információkat a fent felsorolt pénzforgalmi szolgáltatók weboldalain található, az adatfeldolgozásra vonatkozó információk tartalmaznak.

7. Adattörlés

Az Ön törzsadatait és egyéb személyes adatait általában a szerződéses kapcsolat megszűnése után, de legkésőbb a törvényes megőrzési kötelezettségek lejártát követően töröljük.

A leggyakoribb törvényes megőrzési határidők áttekintése megtalálható az Osztrák Kereskedelmi Kamara honlapján a https://www.wko.at/service/wirtschaftsrecht-gewerberecht/eu-dsgvo-speicher-und-aufbewahrungsfristen.html címen.

Az ügyfélkapcsolat fenntartása céljából az Ön személyes adatait a jelenlegi üzleti kapcsolat fennállása alatt és annak megszűnése után további 2 évig tároljuk.

A törlés helyett az adatok anonimizálhatók is, ami azt jelenti, hogy a személyre való hivatkozást visszavonhatatlanul eltávolítják.

8. Közösségi média

8.1 Facebook

Facebook-oldalt üzemeltetünk, és ehhez a Meta Platforms Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) technikai platformját és szolgáltatásait használjuk. E célból a személyes adatok feldolgozására vonatkozó megosztott felelősségvállalási megállapodást kötöttek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Facebook-oldalunkat és annak funkcióit saját felelősségére használja. Ez különösen az interaktív funkciók (pl. kommentelés, megosztás, értékelés) használatára vonatkozik.

Amikor Ön meglátogatja Facebook-oldalunkat, a Meta többek között az Ön IP-címét és egyéb, az Ön végberendezésén található információkat gyűjt cookie-k formájában. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy a Facebook-oldal üzemeltetőjeként statisztikai adatokat szolgáltassunk a Facebook-oldal használatáról. Erről bővebb információt a Facebookon talál a https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data címen.

Az Önről ebben az összefüggésben gyűjtött adatokat a Meta Platforms Ireland Ltd. dolgozza fel, és azokat az Európai Unión kívüli országokba továbbíthatják. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatos kockázatokkal járhat. A Meta Platforms Ireland Ltd. adatvédelmi nyilatkozatából megtudhatja, hogy a Meta milyen információkat kap és hogyan használja fel azokat: https://www.facebook.com/about/privacy.

Azt, hogy a Meta milyen módon használja fel a Facebook-oldalunk látogatásából származó adatokat saját céljaira, milyen mértékben rendelik hozzá a Facebook-oldalon végzett tevékenységeket az egyes felhasználókhoz, mennyi ideig tárolja a Meta ezeket az adatokat, és hogy a Facebook-oldal látogatásából származó adatokat továbbítja-e harmadik félnek, a Meta nem közli egyértelműen és egyértelműen, ezért nem tudjuk.

Az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezeket a leghatékonyabban közvetlenül a Meta Platforms Ireland Ltd-nél érvényesítheti. Kizárólag a Meta fér hozzá az Ön felhasználói adataihoz, és képes megfelelő intézkedéseket hozni és tájékoztatást nyújtani. Ha még mindig segítségre van szüksége, akkor is kapcsolatba léphet velünk.

8.2 Instagram

Instagram oldalt üzemeltetünk, és a Meta Platforms Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) technikai platformját és szolgáltatásait használjuk.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Instagram-oldalunkat és annak funkcióit saját felelősségére használja. Ez különösen az interaktív funkciók (pl. kommentelés, megosztás, értékelés) használatára vonatkozik.

Amikor Ön meglátogatja Instagram oldalunkat, a Meta többek között az Ön IP-címét és egyéb, a végberendezésén található információkat gyűjt cookie-k formájában. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy az Instagram-oldal üzemeltetőjeként statisztikai adatokat szolgáltassunk számunkra az Instagram-oldal használatáról.

Az Önről ebben az összefüggésben gyűjtött adatokat a Meta Platforms Ireland Ltd. dolgozza fel, és azokat az Európai Unión kívüli országokba továbbíthatják. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatos kockázatokkal járhat. A Meta Platforms Ireland Ltd. adatvédelmi nyilatkozatából megtudhatja, hogy a Meta milyen információkat kap és hogyan használja fel azokat: https://help.instagram.com/519522125107875.

Azt, hogy a Meta milyen módon használja fel az Instagram oldalunk látogatásából származó adatokat saját céljaira, milyen mértékben rendelik hozzá az Instagram oldalon végzett tevékenységeket az egyes felhasználókhoz, mennyi ideig tárolja a Meta ezeket az adatokat, és hogy az Instagram oldal látogatásából származó adatokat továbbítja-e harmadik félnek, a Meta nem közli egyértelműen és egyértelműen, ezért nem tudjuk.

Az Ön jogainak érvényesítésére felhívjuk a figyelmet, hogy ezeket a leghatékonyabban közvetlenül a Meta Platforms Ireland Ltd.-nél érvényesítheti. Kizárólag a Meta fér hozzá az Ön felhasználói adataihoz, és képes megfelelő intézkedéseket hozni és tájékoztatást nyújtani. Ha még mindig segítségre van szüksége, akkor is kapcsolatba léphet velünk.

8.3 Pinterest

Pinterest-fiókot üzemeltetünk, és a Pinterest Europe Ltd. (Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország) technikai platformját és szolgáltatásait használjuk.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Pinterest-fiókunkat és annak funkcióit saját felelősségére használja. Ez különösen az interaktív funkciók (pl. kommentelés, megosztás, értékelés) használatára vonatkozik.

Az Önről ebben az összefüggésben gyűjtött adatokat a Pinterest Europe Ltd. dolgozza fel, és azokat az Európai Unión kívüli országokba továbbíthatják. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatos kockázatokkal járhat. A Pinterest Europe Ltd. adatvédelmi nyilatkozatában, a https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy oldalon olvashatja el, hogy milyen adatokat kap a Pinterest és hogyan használja fel azokat.

Azt, hogy a Pinterest milyen módon használja fel a Pinterest-fiókunk látogatásából származó adatokat saját céljaira, hogy a Pinterest-fiókon végzett tevékenységeket milyen mértékben rendelik az egyes felhasználókhoz, hogy a Pinterest mennyi ideig tárolja ezeket az adatokat, és hogy a Pinterest-fiók látogatásából származó adatokat továbbítja-e harmadik félnek, a Pinterest nem közli egyértelműen és egyértelműen, ezért nem tudjuk.

Az Ön jogainak érvényesítésére felhívjuk a figyelmet, hogy ezeket a leghatékonyabban közvetlenül a Pinterest Europe Ltd.-nél tudja érvényesíteni. Kizárólag a Pinterest fér hozzá az Ön felhasználói adataihoz, és képes megfelelő intézkedéseket hozni és tájékoztatást nyújtani. Ha még mindig segítségre van szüksége, akkor is kapcsolatba léphet velünk.

8.4 Youtube

Youtube-csatornát üzemeltetünk, és a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország) technikai platformját és szolgáltatásait használjuk.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Youtube csatornánkat és annak funkcióit saját felelősségére használja. Ez különösen az interaktív funkciók (pl. kommentelés, megosztás, értékelés) használatára vonatkozik.

Amikor Ön meglátogatja YouTube-csatornánkat, a Google többek között az Ön IP-címét és egyéb, az Ön számítógépén található információkat gyűjt cookie-k formájában. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy a YouTube-csatorna üzemeltetőjeként statisztikai adatokat szolgáltassunk a YouTube-csatorna használatáról.

Az Önről ebben az összefüggésben gyűjtött adatokat a Google Ireland Ltd. dolgozza fel, és azokat az Európai Unión kívüli országokba továbbíthatják. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatos kockázatokkal járhat. A Google Ireland Ltd. adatvédelmi nyilatkozatából megtudhatja, hogy a Google milyen adatokat kap és hogyan használja fel azokat: https://policies.google.com/privacy.

Azt, hogy a Google milyen módon használja fel a YouTube-csatornánk látogatásából származó adatokat saját céljaira, hogy a YouTube-csatornán végzett tevékenységeket milyen mértékben rendelik hozzá az egyes felhasználókhoz, hogy a Google mennyi ideig tárolja ezeket az adatokat, és hogy a YouTube-csatorna látogatásából származó adatokat továbbítja-e harmadik félnek, a Google nem közölte egyértelműen és egyértelműen, ezért nem tudjuk.

Az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezeket a leghatékonyabban közvetlenül a Google Ireland Ltd.-nél érvényesítheti. Kizárólag a Google fér hozzá az Ön felhasználói adataihoz, és képes megfelelő intézkedéseket hozni és tájékoztatást nyújtani. Ha még mindig segítségre van szüksége, akkor is kapcsolatba léphet velünk.

8.5 TikTok

Tik Tok-fiókot üzemeltetünk, és a Tik Tok Technology Limited, 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380, Írország) technikai platformját és szolgáltatásait használjuk.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a TikTok csatornánkat és annak funkcióit saját felelősségére használja. Ez különösen az interaktív funkciók (pl. kommentelés, megosztás, értékelés) használatára vonatkozik.

Az Önről ebben az összefüggésben gyűjtött adatokat a TikTok Technolgy Limited dolgozza fel, és azokat az Európai Unión kívüli országokba továbbíthatja. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Ön jogainak érvényesítésével kapcsolatos kockázatokkal járhat. A TikTok Technology Limited adatvédelmi szabályzatában, a https://www.tiktok.com/legal/privacy-policy-eea?lang=de oldalon olvashat arról, hogy milyen adatokat kap a TikTok és hogyan használja fel azokat.

Azt, hogy a TikTok milyen módon használja fel a TikTok-fiókunk látogatásából származó adatokat saját céljaira, hogy a TikTok-fiókon végzett tevékenységeket milyen mértékben rendelik hozzá az egyes felhasználókhoz, hogy a TikTok mennyi ideig tárolja ezeket az adatokat, és hogy a TikTok-fiók látogatásából származó adatokat továbbítja-e harmadik félnek, a TikTok nem közli egyértelműen és egyértelműen, ezért nem tudjuk.

Az Ön jogainak érvényesítésére felhívjuk a figyelmet, hogy ezeket a leghatékonyabban közvetlenül a TikTok Technology Limitednél érvényesítheti. Kizárólag a TikTok fér hozzá az Ön felhasználói adataihoz, és képes megfelelő intézkedéseket tenni és tájékoztatást nyújtani. Ha még mindig segítségre van szüksége, akkor is kapcsolatba léphet velünk.

9. Profilalkotás

A felhasználói viselkedés elemzésére nem alkalmazunk automatizált adatfeldolgozási eljárásokat. Ezért nem alkalmazunk úgynevezett profilalkotást.

10. Az Ön adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai

10.1 Hozzáférési jog

Önnek joga van tudni tőlünk, hogy feldolgozzuk-e és milyen mértékben az Ön adatait.

10.2 A helyesbítéshez való jog

Ha hiányos vagy pontatlan személyes adatokat kezelünk Önről, bármikor kérheti, hogy helyesbítsük vagy kiegészítsük azokat.

10.3 Törléshez való jog

Ha úgy véli, hogy személyes adatait jogellenesen kezeljük, kérheti, hogy töröljük személyes adatait. Azonban lehetnek olyan okok, amelyek megakadályozzák az azonnali törlést. Ilyen például a jogi tárolási kötelezettség vagy a jogi és szavatossági igények érvényesítéséhez szükséges tárolási kötelezettség.

10.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ha vitatja az adatok pontosságát, kérheti az adatai feldolgozásának korlátozását a felülvizsgálat időtartamára, ha a személyes adatok feldolgozása jogellenes, de nem kívánja azok törlését, ha az adatokra már nincs szükségünk a megállapodás szerinti célból, de jogi igények érvényesítéséhez/érvényesítéséhez szükségünk van rájuk, vagy ha tiltakozott az adatok feldolgozása ellen.

10.5 Az adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult az Ön számára gépileg olvasható formában megadott adatok visszakövetelésére, feltéve, hogy az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul.

10.6 Kifogásolási jog

Ha az Ön személyes adatainak feldolgozása közérdekű feladatok ellátását, közhatalmi jogosítványok gyakorlását szolgálja, vagy ha jogos érdekünk fűződik hozzá, Ön tiltakozhat ezen adatkezelés ellen, feltéve, hogy az Ön személyes adataihoz védelemre méltó érdek fűződik.

10.7 Fellebbezési jog

Ha úgy véli, hogy személyes adatainak feldolgozása sérti az európai vagy az osztrák adatvédelmi törvényt, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az esetleges problémák tisztázása érdekében.

Természetesen joga van panaszt tenni az illetékes adatvédelmi hatóságnál. Az illetékes adatvédelmi hatóság az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti ország illetékes hatósága.

Ausztria esetében ez az osztrák adatvédelmi hatóság, amelynek elérhetőségei a www.dsb.gv.at oldalon találhatók.

11. az Ön jogainak érvényesítése

Ha a fenti jogok bármelyikével élni kíván velünk szemben, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Pintér-Berzsenyi Boglárka

Mühltal 87

6363 Westendorf

Tel.: +43 (660) 4 03 20 75

E-mail: info@mosolygosmondatok.com

11.1 A személyazonosság megerősítése

Az Ön jogainak és magánéletének védelme érdekében jogosultak vagyunk kétség esetén személyazonossági igazolást kérni.

11.2 Jogok jogosulatlan igénylése

Ha a fenti jogok bármelyikére nyilvánvalóan megalapozatlanul vagy különösen gyakran hivatkozik, jogosultak vagyunk ésszerű mértékű feldolgozási díjat felszámítani, vagy megtagadni a kérelem feldolgozását.

11.3 Együttműködési kötelezettség

Az együttműködési kötelezettségek keretében a jogszabályi rendelkezéseknek (pl. ZPO, StPO, …) megfelelően kérésre kötelesek vagyunk adatokat átadni.

12. Érvényességi idő

Ez a személyes adatok feldolgozására vonatkozó tájékoztatás 2021.02.25-től érvényes, és minden korábban létező információ (1.0 verzió) helyébe lép.