Balog Anna

Mandzák Lilla
Kapcsolat

Balog Anna

diplomás coach, lovakkal asszisztált coach és mentor

Nő, anya, feleség, állattartó. És még sok minden más.

Önismerettel a saját testi és lelki krízisem során kezdtem el foglalkozni: amikor rájöttem, hogy nem más fog tudni megjavítani, boldoggá tenni. Én vagyok a kulcs.

Voltak nagyon mély válságok az életemben: a folyamatos költözések, a szüleim válása, országok közötti interkulturális sokkok, az első férjem halála a második gyermekünk születése előtt, az egyedüllét és később az újabb párkapcsolat krízisei.

Sokszor és sokat nyomtam el az érzéseimet, aminek igen kellemetlen következményei voltak.

Meg kellett tanulnom, megengedni magamnak a nehéz érzéseimet, a gyászomat, a fájdalmamat, ahhoz, hogy meg tudjam élni a könnyű érzéseimet, a felszabadultságot és örömöt.

Meg kellett tanulnom, jól bánni a testemmel.

Növelnem kellett a stressztűrőképességemet.

És temperamentumos, pörgős nőként meg kellett tanulnom lelassulni.

Miben tudok Neked segíteni?

Azoknak a mélyebb önismeretre nyitott nőknek segítek, akik a sok agyalás és okosság mellett szeretnének végre megnyugodni.

Egyszerű, hatékony eszközökkel, coaching- és mindfulness szemléletben és lovakkal dolgozunk azon, hogy újra tudjanak kapcsolódni a testükkel, megtapasztalják és együtt tudjanak maradni az érzéseikkel és ezáltal életük kiegyensúlyozottabb, és talán boldogabb is legyen.

A sok tudatosság és folyamatos elemzés, a sok „fejben levés” elszakíthat a testtől, az érzésektől, a kapcsolódástól, a valódi élettől.

A bonyolult magyarázatok nyugtalanná és feszültté tehetnek, érezhetjük magunkat ettől feszültnek.

A mindennapok sok feladata és kötelessége, a rohanó világ, az állandó és gyors változások alkalmazkodásra késztetnek minket: vagy meg tanuljuk jobban kezelni a stresszt vagy egyszerűen belebetegszünk.

Az intenzív élet, a pörgés és rohanás közben meg kell találni a lelassulásra, pihenésre és töltődésre szánt időt.

Érdemes megtanulni, hogyan lehet megteremteni azt az egyensúlyt, ami éppen a saját magunk számára megfelelő.

Ezért igyekszem a lehető legegyszerűbb és legkönnyebben bevethető módszereket és stratégiákat személyre szabni az ügyfeleimmel közösen.

Miért dolgozom minden nap?

Szeretem, amit csinálok: a lovak, a természet közelsége engem is stabilizál. Mindig jó látni azt, hogy a nagyon feszült, ideges, egyensúlyukat nem találó nők hogyan kezdenek el újra kinyílni.

A saját magát hajszóló nőből így lesznek önmagukat elfogadó és szerető nők, akik meg tudják tartani azokat is, akik hozzájuk tartoznak.

Szeretek ott lenni, amikor a szomorú, nyúzott arcokon megjelenik a mosoly. Amikor elkezdenek csillogni a szemek a lovakkal való kapcsolódástól: egy puha érintés, egy szuszogó lóorr, széna – és lóillat és egy nagy sóhaj.

Mi a küldetésem és az üzenetem számodra:

Vállalkozásom küldetése, hogy minél több nő kerülhessen újra egyensúlyba és tanulhassa meg, hogy létezik olyan élet, ahol az állandó nagy viharok helyett lehetséges finom, fodrozódó hullámokon ringani.

Fontos számomra átadni azt, hogy az érzések elnyomása és elfojtása, a folyamatos erős stressz helyett hogyan lehet élvezettel, örömmel, könnyedebben élni. Szeretnék egy olyan horgony lenni a hozzám érkezők számára, ami megtartja őket akkor, amikor éppen semmi nincs rendben. Amikor nehéz, amikor hatalmas a káosz. És szeretnék abban segíteni, hogy ennek ellenére, lehet jól lenni: nem mindig és konstans, de a lehető legtöbbet. Igen, a körülményekkel együtt is.

Üzenetem:

Rendben van, ha éppen semmi nincs rendben.

Rendben van, hogy nem vagyok mindig jól.

És rendben van az is, ha éppen örülsz, felszabadultan nevetsz, élsz.

Tudom, hogy sok helyről lehet hallani, hogy csak gondolkodj pozitívan, ne pörögj azon, ami nehéz.

Szerintem ilyen nincs.

Olyan van, hogy belemegyünk, megengedünk és onnan lépünk tovább.

Olyan van, hogy létrehozunk a magunk számára egy olyan életet, amiben a lehető legtöbbet vagyunk jól.

És még valami:

Mély levegő, kifúj. Az (szinte) mindig segít.