Örök Mosolynaptár

Mindig imádtam a füzeteket. Jegyzetelni, kiírni magamból, ami bennem van, látni egybe a hetemet, a feladataimat és fontos az is, hogy egy helyen legyen minden információ. Ne kelljen keresni. Ebben segít az Örök Mosolynaptár. 

Az Örök Mosolynaptár 12 témán keresztül visz végig az éven.

Bármikor elkezdheted, mivel nincs dátumozva. Nagyon rugalmasan tudod saját elképzelésed alapján szerkeszteni. 

De hogyan?

A Mosolynaptár cserélhető lapos, így bármelyik lapot vagy akár hónapot tudod ide-oda pakolni az év során.

Egy speciális lyukasztású naptárról van szó, amit későbbiekben sokféleképpen lehet összeválogatni.

Elképzelésem az, hogy az megjelenés első időszakában,  egy alap csomaggal indítanék, amiben a naptár belseje, 6 matricaív, 8 db korong (ami összetartja a határidőnaplót) lenne összecsomagolva.

Minden termék a Mosolygós Mondatok brand színeivel és stílusával lenne azonos.

Erről természetesen képeket is mellékelni fogok, egyenlőre minden szerkesztés és tervezés alatt áll.

A folyamatról bővebben a Facebook oldalon találsz, valamint a Storyban is nyomon tudod követni az újdonságokat.

Mik a témák, amik vezetik az évedet és amiben folyamatosan fejleszteni tudod magad?

Hónapról hónapra ezek a témák segítenek:

 1., tervezés: évek óta több fórumon is hallom a 90 napos tervezést, a naptár ebben nagy segítségedre lesz, hogy ezt 100 %-osan be tudd építeni a mindennapjaidba

2., önbizalom: az önbizalom cselekvés közben erősödik. Így van ez valójában? Saját példámon, gondolataimon keresztül boncolgatjuk ezt a témát, könyvajánlóval egybe kötve. Véleményem szerint a témák közül az egyik legfontosabb és legaktuálisabb kérdés közé tartozik

3., miérted: hogy találd meg azt, hogy mit is szeretnél valóban az életedben? Mik azok a tevékenységek, amik valóban boldoggá tesznek és meg is tudsz belőle élni? Rengetegen nem találják önmagukat, ami frusztrációt generál az egész életükben. Mi a megoldás?

4., célok, vágyak: szinte ez is már egy elcsépelt mondat: “Legyenek céljaid, az hajt előre!” Ezzel a kijelentéssel teljesen egyet értek. Viszont ezt a célállításról, a vágyakról, azok mozgatórugójáról már kevesebbet hallunk. Főleg az eszközökről, hogy tudsz valódi célt állítani magad elé.

5., szokások: elég sok területet befolyásolnak azok a tevékenységek, amiket naponta rutinszerűen végzünk. Tudunk-e ezen változtatni és ha igen, akkor mi a leghatékonyabb módja? Hol kezdjük el?

6., online jelenlét: technikák és tippek, hogyan tudod balance-ba tartani az online megjelenésed és a magánéleted. Attól, mert online jelen vagyunk, még ne essünk bele abba a hibába, hogy napi több órát az interneten töltünk.

7., idő: ez az amivel talán mindenkinek valamikor meggyűlt a baja. Az idő fontossága és tisztelete lesz a naptárban középpontban. Időbeosztási technikák is hozzáférhetőek lesznek

8., halogatás: a másik hátráltató szokás, ami nem viszi előre a vállalkozásod, se az életed. Miért nem cselekszünk? Mi áll ennek a tulajdonságnak a hátterében?

9., motiváció: külső és belső motiváció, mikor melyik motivál és általában ettől mit várunk

10., énmárka, brand: szó lesz arról, hogy mindenki építi az énmárkáját, az is, aki nem vállalkozó, de jelen van bármilyen közösségi média platformon. Hogy kezd el a helyes brandépítést és mit tudsz megtenni azért, az online jelenléted ne csak a közösségi média legyen

11., spiritualitás: ma már egyre gyakrabban foglalkozunk ezzel a témával, ezért is került be a naptárba. A vízió, az energiák, a gondolat ereje, vizualizáció lesz a hónap témája, amit bővebben megvizsgálunk

12., énidő: elhanyagolhatatlan ez az idő ahhoz, hogy jól érezd magad. Szükségünk van erre, hiszen ez feltölt és erőt ad, valamint jobban fogjuk magunkat érezni. Ezáltal a környezetünk is változni fog.